Real Estate by Gardewik - Din mäklare på Costa Blanca och Costa Cálida

Sälj med Real Estate by Gardewik

Vi gör försäljningen av din fastighet i Spanien enkel.

Här är några skäl till varför du bör välja att sälja din fastighet hos oss:

Att sälja din bostad kan vara en stressig process, särskilt när det sker i ett annat land.
Vi på Real Estate by Gardewik finns här för att hjälpa dig längs hela vägen och svara på alla dina frågor.
För att nå rätt köpare och få rätt pris är hög exponering och en högkvalitativ bostadspresentation avgörande.
Vi erbjuder ett brett utbud av verktyg för presentation och använder oss av flera marknadsföringskanaler och portaler i flera länder.
Med vår starka lokala närvaro och vårt etablerade nätverk av samarbetsmäklare, både lokalt och internationellt, har vi en framgångsformel som fungerar.

Kontakta oss idag för mer information!

STEG 1: KONTAKT OCH FÖRSÄLJNINGSPROCESS

Första steget i försäljningsprocessen i Spanien är att ta kontakt med oss och gå igenom alla dokument, skatter och kostnader tillsammans.
Först när vi har gått igenom allt och kommit överens om pris och villkor, upprättar vi ett försäljningsavtal som ger oss rätten att sälja din bostad.

Vi samlar in alla nödvändiga dokument, en lista över dokument finns i vår broschyr, och tillsammans med dig som ägare utformar vi en strategi för att sälja bostaden.

STEG 2: MARKNADSFÖRING

När allt är klart, går vi vidare till steg 2, där vi skapar en individuell marknadsföringsplan för varje bostad. En bra presentation med högkvalitativa foton är viktig, och vi erbjuder även 3D-planritningar och videopresentationer enligt dina önskemål.

Vi använder oss av en rad olika marknadsföringskanaler, såsom internationella portaler, Facebook och Google Ads för att nå ut till en bred kundkrets. Vi har synliga kontor och ett starkt nätverk av partners och mäklare både lokalt och internationellt, vilket gör att din bostad kommer att synas.

För att sälja är det avgörande att nå ut till en stor kundkrets både lokalt och internationellt.

STEG 3: KUNDFÖRFRÅGNINGAR

Följer upp alla kundförfrågningar och tar kontakt med tidigare intressenter, samt arrangerar privata visningar av din bostad.
Vi lägger stor vikt vid att ge en optimal presentation av din bostad, då vi vet vad kunderna är intresserade av och vad som fångar deras uppmärksamhet.

Vi har en omfattande erfarenhet av visningar och gör allt vi kan för att uppnå de bästa resultaten för dig som kund. Real Estate by Gardewik organiserar personliga visningsresor för potentiella köpare under hela året, och för de som inte har möjlighet att resa genomför vi live-videovisningar.

STEG 4: FÖRHANDLING OCH RESERVATION

När en potentiell köpare är intresserad av din bostad, inleder vi förhandlingar för att nå en överenskommelse om pris och villkor.
I Spanien är budgivning vanligtvis mer som en direkt förhandling eftersom visningarna är privata och på olika dagar, så endast ett bud presenteras i taget.

När båda parter är överens om pris och villkor, upprättar vi ett reservationskontrakt som specificerar detaljerna för köpet och överföringen av bostaden. Köparen betalar en deposition, signerar kontraktet och bostaden tas sedan bort från marknaden.

STEG 5: ÖVERLÅTELSE

Efter att bostaden har reserverats tar det vanligtvis cirka 40-60 dagar tills överlåtelsen genomförs.
Vi rekommenderar starkt att du använder en bosättningsrepresentant eller advokat för att skydda dina intressen, betala skatter och avgifter och begära in dokumentation.
Vi kan rekommendera flera professionella bosättningsrepresentanter och advokater som kan hjälpa dig.

Under denna period samlar vi in all nödvändig dokumentation, avslutar lån och beräknar skatter och avgifter.
Alla försäljningar måste signeras inför en notarie och registreras i fastighetsregistret.

Vid notariebesöket granskas och vidimeras all dokumentation och betalningen bekräftas innan köparen och säljaren undertecknar det slutliga överlåtelsedokumentet, även känt som lagfarten (Escritura).
Normalt sett betalas köpeskillingen med en check eller banköverföring. Efter att den slutliga överlåtelsen är klar fortsätter vi att hjälpa dig med vad som än behövs.

Du kan räkna med vårt stöd även långt efter att försäljningen har genomförts.

Compare listings

Compare