Real Estate by Gardewik - Din mäklare på Costa Blanca och Costa Cálida

Köp med Real Estate by Gardewik

Det finns flera anledningar till varför du bör välja att köpa hos oss.

Här är några skäl till varför du bör välja att köpa din fastighet hos oss:

När du vill köpa en ny bostad eller semesterboende utomlands kan det dyka upp många frågor.
Du kan lita på att vårt team kommer att stödja och vägleda dig genom hela processen.
Med vår gedigna erfarenhet känner vi marknaden och vet vad kunderna söker. Vi sätter fokus på dina kriterier och önskemål.
Genom vårt nätverk av lokala agenter har vi tillgång till tusentals bostäder längs kusten och vi är övertygade om att hitta det perfekta hemmet för dig.

  • Våra mäklare är helt engagerade i att ta hand om dig och dina intressen.
  • Vi kan visa dig alla nya projekt och övriga bostäder på marknaden, med vår långa erfarenhet på den spanska bostadsmarknaden.
  • Vi hjälper dig genom hela processen och finns där för dig från start till slut – även efter ditt köp.

Så kontakta oss och berätta hur din drömbostad ser ut i solen…
Spanien: 96 670 26 30
Sverige: 08-428 428 80
E-mail: hello@gardewik.com

En kort guide som förklarar köpprocessen.

Att köpa ett hus i Spanien kan vara annorlunda än att köpa hemma, och därför har vi sammanställt en kort steg-för-steg-guide som beskriver hur ett typiskt köp av en fastighet kan se ut. Guiden täcker processen från din första kontakt med oss till överlåtelsen av fastigheten.
Vår broschyr och vårt team finns tillgängliga för att ge dig mer detaljerad information om varje steg i processen.

FÖRSTA KONTAKTEN

Om du befinner dig i början av din bostadssökning, planerar att flytta eller har redan hittat en bostad som du gillar på nätet, så vill vi verkligen höra från dig och hjälpa dig på bästa sätt.
Det första steget är att etablera kontakt med oss så att vi kan skapa en översikt över dina kriterier och önskemål. Det är viktigt att du är ärlig med dig själv och med oss om vad du söker och vad som är viktigt för dig. På så sätt kan vi effektivisera sökprocessen och undvika att du slösar tid på bostäder som inte matchar dina behov när du väl är på plats i Spanien.

Vi vill hjälpa dig att hitta din drömbostad i Spanien och ju mer specifik du är med dina önskemål, desto lättare blir det för oss att hitta bra alternativ för dig innan du reser ner.
När vi har din önskelista klar så kommer vi att söka i vårt samarbetsnätverk och hos andra lokala mäklare efter lämpliga objekt.

Innan du reser ner till Spanien kommer vi att sätta ihop en exakt visningslista med bostäder som matchar dina önskemål så att du kan gå igenom dem.
Detta innebär att vi kan använda vår tid i Spanien mer effektivt och bara visa dig bostäder som verkligen kan vara aktuella för dig.

VISNINGAR

Din personliga agent har alltid dina intressen i åtanke och kommer att göra sitt yttersta för att visa dig ett brett utbud av bostäder, förhandla om priser och ge dig råd och stöd under hela processen. Vi bokar normalt 1-3 dagar för varje kund, beroende på din erfarenhet av området och antalet bostäder du vill se. Det är viktigt att komma ihåg att visningar inte innebär något åtagande att köpa, så du kan ta dig tid att hitta rätt bostad för dig.

Det är viktigt att vara öppen och tydlig med din agent under visningarna om vad du gillar och inte gillar samt om dina kriterier förändras. Det ger din agent möjlighet att justera visningslistan under resans gång och hitta mer passande alternativ som kanske inte var med från början.
Vi förstår att kriterierna ofta kan ändras under visningarna baserat på dina preferenser och feedback.

Vi på Real Estate by Gardewik är din "Ciceron" i fastighetsdjunglen

FÖRHANDLINGAR

I Spanien fungerar budgivning mer som en direkt förhandling, eftersom bostadspriserna inte är fastställda i något system. Det betyder att vissa bostäder kan ha korrekta priser medan andra kan vara övervärderade. När du har hittat en eller flera bostäder som du är intresserad av, arbetar du tillsammans med din agent för att skapa en strategiplan för att förhandla fram det bästa priset. Din agent har erfarenhet av att hantera olika nationaliteter och känner till marknaden samt rätt priser.

RESERVATIONSKONTRAKT

När du och säljaren har kommit överens om priset och villkoren för bostaden, kommer antingen din agent eller din advokat att upprätta ett reservationsavtal.
Detta avtal fastställer de överenskomna villkoren och reserverar bostaden från marknaden.
Vanligtvis krävs det att en reservationsavgift betalas in till säljaren eller deras representant på mellan 3 000 och 6 000 euro, eller 10% av köpesumman.

Innan den slutliga signeringen av köpet, då både köparen och säljaren signerar lagfarten hos notarien, kommer vi att kontrollera att all dokumentation, lån och skulder på bostaden är i ordning. Vi kommer också att boka en tid hos notarien för att säkerställa en smidig överlåtelse.

INNAN ÖVERLÅTELSEN

Innan du slutför köpet av ditt hus i Spanien, tar det vanligtvis 40-60 dagar från bokning till överlåtelse. Vi rekommenderar starkt att du har en advokat eller representant som representerar dig och dina intressen under hela processen.
De kan erbjuda flera tjänster för att göra köpet så enkelt och smidigt som möjligt.
Om du inte redan har en advokat kan vi gärna rekommendera någon åt dig.

Din advokat eller representant kommer att validera all dokumentation som rör bostaden, ansöka om NIE (Spansk skattenummer), öppna ett bankkonto i ditt namn i en spansk bank, ge råd och hjälp vid bolån, och bistå vid arv och testamenten.
Dessutom kan de hjälpa dig vid notarien och signera lagfarten på dina vägnar samt se till att el-, vatten- och skatteavtal ändras till ditt namn.

ÖVERLÅTELSEN

För att genomföra en försäljning måste både köpare och säljare underteckna köpekontraktet inför en notarius publicus och registrera det i fastighetsregistret. Notarien validerar all dokumentation och betalning innan kontraktet undertecknas och affären blir officiell. Vanligtvis sker betalningen via bankcheck eller bekräftad överföring.

Efter att köpet är klart kommer vi fortfarande att finnas där för dig. Vi hjälper dig gärna med eventuella frågor eller behov, även långt efter att köpet är slutfört.

Vår stolta uppföljning och kundservice är avgörande för oss och vi tror att en nöjd kund är den bästa marknadsföringen. 🙂

Compare listings

Compare